пʼятницю, 30 жовтня 2009 р.

Мешканці можуть розтермінувати борги за комунальні послуги

Нещодавно розпочався опалювальний сезон і тепер платити треба, крім іншого, ще і за тепло. Щоб не накопичувати борги за комунальні послуги, мешканці можуть реструктуризувати їх і платити почастинно.
Для реструктуризації спочатку мешканцям потрібно звертається в комунальне підприємство, яке обслуговує будинок, за відповідними довідками: довідки про заборгованість та місячне нарахування за послуги водопостачання та водовідведення, теплопостачання та гарчу воду і квартирну плату, а також з місця проживання усіх осіб, які зареєстровані у помешканні (форми 2). Потрібно також взяти довідки про заборгованість та місячне нарахування у Львівобленерго та Львівгазі. Обов’язковою є довідка про доходи усіх повнолітніх членів сім’ї, яку видають за місцем праці або з центру зайнятості.
Цей пакет документів та заяву про розтермінування мешканець подає у канцелярію районної адміністрації. У районних адміністраціях створено спеціальні комісії для розгляду звернень з реструктуризації заборгованості за квартирну плату та плату за комунальні послуги. Протягом двох тижнів комісія розгляне звернення. Після цього з мешканцем буде укладено типовий договір про реструктуризацію заборгованості за житлово-комунальні послуги.
У договорі передбачено термін, на який розтягнено заборгованість, та розмір щомісячної сплати відповідно до сукупного доходу. Залежно від суми боргу та рівня доходів можна домовитись про почастинну оплату до 60 місяців. У випадку, коли доходів знову не вистарчає для повного погашення боргу, термін дії договору можна продовжити письмовою заявою.
За 2008-2009 роки до ЛКП звернулось 380 мешканців, які розтермінували борги більше ніж на півмільйона гривень. Також у ЛМКП «Львівводоканал» звернулось за цей період 930 мешканців і розтермінували борги в сумі 2,4 млн гривень. Тоді як у ЛМКП «Львівтеплоенерго» за останні два роки звернулось 65 абонентів і продовжили виплати на 90 тис. гривень.

Немає коментарів:

Дописати коментар