вівторок, 8 грудня 2009 р.

Студенти, спортсмени та зірки естради у центрі Львова запустили «Кульки здоров′я»

Сьогодні у Львові відбулася акція для боротьби за кращого і тривалішого життя людей хворих на муковісцидоз. Львів став першим містом України, котре разом з Європою приєднається до кампанії ознайомлення суспільства з цією хворобою.
В рамках акції відбувся флеш-моб «Запусти кульку здоров′я». Під час флеш-мобу, студенти, зірки естради, зокрема, Павло Табаков та Наталка Карпа, посадовці, медики, спортсмени, танцюристи та всі небайдужі з кольоровими кульками в руках, виклали логотип СF. Відтак усі кульки єдиним поривом полетіли в небо.
«Ми закликаємо людей не бути байдужими та приєднатися до кампанії солідарності до людей з муковісцидозом. Ця проблема є генетичною, і розуміння суспільства допоможе цим людям жити кращим життям», – каже заввідділу молекулярно-генетичної діагностики Інституту спадкової патології  Галина Макух.
Організаторами події є Львівський осередок Спілки ініціативної молоді (СІМ) та ДУ «Інститут спадкової патології» АМН України за підтримки Львівської міської ради, головного управління охорони здоров’я ЛОДА, БФ «Дзвін» та Студентського самоврядування ЛНУ ім. Івана Франка, West da crew.
Довідка
З 7 по 11 грудня 2009 Європейська асоціація з муковісцидозу та асоціація пацієнтів з 33 європейських країн за підтримки Міністерства охорони та здоров′я  України проводять Перший Європейський тиждень ознайомлення з муковісцидозом – для боротьби за краще і триваліше життя людей хворих на муковісцидоз.

Немає коментарів:

Дописати коментар