понеділок, 29 березня 2010 р.

У Львові розпочались майстер-класи з писанкарства

Сьогодні, 26 березня у музеї народної архітектури та побуту розпочинаються майстер-класи з писанкарства. Також протягом наступного тижня у всіх школах міста діти розмальовуватимуть писанки.
Цими вихідними у неділю, 28 березня на пл. Ринок на Великодньому ярмарку гості та мешканці міста матимуть змогу бачити театралізоване дійство з нагоди Вербної неділі. Наступного тижня площа Ринок перетвориться на майстерню писанкарства.
Відтак, 30 березня з 14.00 до 17.00 на Великодній ярмарці будуть проходити майстер-класи з писанкарства. Усіх охочих навчатимуть виготовляти писанки з пап’є-маше. У середу, 31 березня на Ринку зберуться усі студенти міста, які проводитимуть майстер-класи з писанкарства.
Традиційно мешканці міста святкуватимуть Великодні свята у музеї народної архітектури та побуту (Шевченківський гай). Протягом трьох днів у музеї проходитимуть фестини «Велика гаївка».
Під час фестин для гостей та мешканців будуть проводити гаївки, веснянки, лялькові вистави та цікаві забави.
Також відбудеться дійство «Кривий танець» (гаївковий рух з живого ланцюга відвідувачів) На дитячому майданчику, який матиме назву «Вербові котики», для дітей проходитимуть і ігри, забави та розваги. Під час фестин у гаю відбудеться конкурс «Писанка для милого».
На подвір’ї с. Либохори розгорне свою діяльність «Майстерня автентичного танцю». Усі охочі зможуть вивчити нескладні для виконання, але надзвичайно цікаві в образно – емоційному плані, старовинні танці України. Біля церкви с. Кривки звучатимуть риндзівки – хвалебно-вітальні пісні, а також «Волочебний обряд».
11 квітня у музеї народної архітектури та побуту буде проходити фестиваль «Святкуймо Великдень разом». У фестивалі візьмуть участь молодіжні християнські організації. Під час фестивалю будуть проходити майстер-класи, теренові ігри, ярмарок, на якому громадські організації представлять свою діяльність у фотографіях, запропонують придбати зроблені ними.



Немає коментарів:

Дописати коментар