пʼятницю, 18 грудня 2009 р.

У Львівській міській раді засяяв Вифлеємський Вогонь Миру

Сьогодні зранку представники Львівської станиці національної скаутської організації «Пласт» урочисто передали міському голові Львова Андрію Садовому Вифлеємський Вогонь Миру. Вогонь запалили у кабінеті міського голови, де він горітиме протягом усіх різдвяних свят. Далі вогонь передаватимуть й в інші установи Львова. 

«Цей вогонь миру – дуже важливий для нашого міста, для нашої громади. Нам потрібно цієї Божої ласки, Божого тепла. Віфлеємський вогонь – це символ добра, він все недобре спалює, а все хороше зігріває. Дякую пластунам, що традиційно, відповідально привезли вогонь до Львова», – зауважив міський голова Львова Андрій Садовий.

Естафету розповсюдження Вифлеємського вогню львівські пластуни перейняли на українсько-польському кордоні від польських харцерів. Відтак Вогонь помандрує до кожної української домівки, щоб принести з собою любов, злагоду та тепло.
«Нам дуже приємно, що дорога Вифлиємського воню розпочинається саме зі Львова, і що ми маємо честь нести цей вогонь по інших країнах світу – Латвія, Литва, Естонія, Молдова. Адже естафета Вифлеємського вогню – донести його до кожної домівки», – зауважила пластунка Ксенія Мединська.

В Україну Вифлеємський вогонь миру прибув через Австрію та Польщу. У свою чергу українські пластуни передадуть вогонь скаутам Естонії, Латвії, Литви та Молдови.

Передріздвяну традицію розповсюджувати Вифлеємський вогонь миру започаткувала у 1986 році австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. Із самого початку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. І одразу ж цю благородну справу взяли в свої руки скаути.

Ідея Вогню і його проста символіка сприйнялися українською громадою і впродовж останніх років для багатьох Вогонь став доповненням під час святкування Різдва Христового. Тому Вогнем з Вифлеєму люди запалюють свічки на Святу Вечерю. Традиційно Вогонь зберігається в церкві до Йордану – до 19 січня. Потім його можна погасити. Люди можуть брати Вогонь на кожну Святу Вечерю.

Акцію передачі священного сяйва благословили Українська Греко-Католицька Церква, Українська Православна Церква Київського Патріархату, Українська Автокефальна Православна Церква та Римо-Католицька Церква в Україні.

Докладнішу інформацію про історію цієї акції можна знайти на www.vohon.plast.org.ua.
Джерело – сайт Львівської міської ради

Немає коментарів:

Дописати коментар