середу, 26 травня 2010 р.

А. Садовий: «Боротьба за незалежність нашої України триває кожного дня»

23 травня – День Героїв – свято пам’яті борців за волю України. До цього свята сьогодні у великій сесійній залі Львівської міської ради (пл. Ринок,1) відбулося урочисте засідання, де 50 ветеранів національно-визвольних змагань були нагороджені пам’ятними медалями. Перед Героями виступ також міський голова Андрій Садовий.
«Ваш життєвий шлях - це велика частина подвигу українського народу. Ми прожили складне 20-те століття століття, яке забрало мільйони українців, що пережили складу моральну трагедію. Від нас пішли кращі з кращих – духовенство, наші провідники. Але сьогодні завдяки ним ми маємо незалежну Україну.

Дуже багато людей в Україні, здобувши незалежність, почали заспокоюватись, що це вже є доконаний факт і все добре. Боротьба за незалежність нашої України триває кожного дня. Вона не припиняється. Тому що є сили, які цього не хочуть. Є сили, яким Україна стоїть як кістка в горлі. Тут у Львові, в Галичині, ми завжди повинні показувати приклад. На нас дивиться вся Україна. Ми повинні показувати приклад не тільки в плані любові до України, а й поваги до наших героїв. Ми повинні показувати приклади якісного управління в місті», - зауважив під час виступу міський голова Львова Андрій Садовий.
«Дякую сердечно, що запросили на Свято героїв. Дуже приємно, що сьогодні ми відзначаємо ті досягнення, які здобули наші сивочолі воїни. Особлива вдячність нашому голові. Думаю, що він також має, що розповісти борцям за волю України, бо зроблено вже багато», – поділився враженнями під час урочистої сесії Петро Франко.
Міський голова Львова Андрій Садовий нагородив голову «Товариства Рідна школа» Благітко Анну, політв’язнів Бьєнько-Шуль Ірину, Гасюк - Крижанівську Ярославу, Губку Івана, голову «Братства воїнів ОУН-УПА» Гуменюка Олеся, членів ОУН-УПА Вискіля Степана, Оленчука Михайла, Семенихіну Осипу, Романіва Василя, Покотило Мирона, Васильківа Григорія, Васильків Богданну.

Також відзначать політв’язнів Дужу Марію, Заневчик Ярославу, Мудру Надію, Полюгу Дарію, Попадин Ольгу, Чопик-Дрозд Віру, Гринів Богуславу, Полюгу Ярославу, Якімечко Славу, Сеник Ларису, Слота Зеновія, Беня Зеновія, Лигу Володимира, Щудло Катерину, Мокру Тетяну, Крочака Романа, Скалецького Михайла, Самагальського Володимира, Ласовського Олеся, Воронко Остапа, Чабана Павла, членів ОУН-УПА Гермак Дарію, Слободинюка Григорія, Полюгу Любомира, Дейнегу Павліну, Ільків Ольгу, Ткача Мирона, полковника УПА Левковича Василя, політв’язнів, членів ОУН-УПА Левкович Ярославу, Матещук Орисю, члена братства ОУН-УПА Меркуна Мирослава, Тихан Теклю, учасницю дисидентського руху Садовську Анну, голову Товариства політичних в’язнів Франка Петра, члена Товариства Політичних в’язнів Франко Марію, малолітнього політв’язня Рудакову-Тихнюк Антоніну, голову Ліги Українських жінок Кохалевич Надію, заступника Голови Ліги Українських жінок Кушнір Мирославу.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар