середу, 2 червня 2010 р.

У Львові до відзначення Дня захисту дітей відбудеться соціальна акція


Щороку, в перший день літа світова громадськість відзначає Міжнародний день захисту дітей, який покликаний привернути увагу дорослих до проблем порятунку дітей від безлічі небезпек. Сьогодні на обліку в управлінні соціального захисту Львівської міської ради перебуває близько 3 тис. інвалідів з дитинства та близько 2 тис. дітей-інвалідів з числа мешканців нашого міста.

«Перед громадою Львова та його владою стоїть обов’язок створити максимально позитивні умови для формування світосприйняття у «теплих» тонах. Відтак, Львівська міська рада, окрім забезпечення гарантій вищезгаданій категорії львів’ян, долучається і до альтернативних соціальних акцій базованих на інноваційних підходах методів реабілітації», - каже заступник начальника відділу соціальних програм управління соціального захисту Львівської міської ради о. Роман Лагіш.

Управління соціального захисту Львівської міської ради другий рік поспіль підтримує ініціативу Благодійного фонду «Доктор Клоун» у проведенні соціальної акції «Терапія сміхом».

Акція стартувала в квітні цього року і триватиме до кінця червня. В ході її проведення волонтери щотижня відвідуватимуть важкохворих дітей, що перебувають на тривалому стаціонарному лікуванні в дитячих львівських лікарнях як: міська дитяча клінічна лікарня, дитяча клінічна лікарня «ОхМатДит» та Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, з метою покращення їх психоемоційного стану та стимулювання організму до швидшого одужання.

Волонтери заходу, одягнені в одяг клоуна навідують дітей віком від 2 до 18 років з онкологічними, неврологічними захворюваннями, захворюваннями імунної системи та дітей в післяопераційний період, даруючи окрім позитивного настрою маленький сюрприз: цукерки («пігулки доброго настрою») та клоунський носик чи маленьку іграшку.

На реалізацію та підтримку даної ініціативи з міського бюджету Львівська міська рада виділила близько 6 тис. грн.

Джерело - сайт Львівської міської ради.

Немає коментарів:

Дописати коментар