пʼятницю, 18 грудня 2009 р.

Андрій Садовий: «За три роки у Львові додатково відкрили групи для 2,5 тисяч дітей»

Впродовж останніх  трьох  років  місто активно вивільняє орендарів з дитячих садочків. За три роки у Львові відкрили 102 групи у дошкільних закладах. Відтак у додаткових групах зараз виховується близько 2,5 тисяч дітей.  Загалом у Львові виховується 19 тис. 768 дітей.
На сьогодні у місті  функціонує 96 дошкільних навчальних закладів. Зараз місто прийняло на свій баланс ще один садочок, що на вул. Рильського, 9 (колишній відомчий дитячий садок Укрпошти).
Вже розпочав роботу дитячий садок «Казка» на вулиці Патона, 24. Роботи тривали 2 роки. З міського бюджету на садок виділено понад 3 млн. грн. Зараз у садочку казка є 120 дітей.
«Якщо говорити про цей садочок, то він був у набагато гіршому стані аніж садочок на вул.Рильського. В садочку «Казка» зробили дуже красиво і атмосфера у садочку справді домашня. Тому садочок на Рильського ми повинні з вами відремонтувати і привести до належного стану, щоб там як мінімум 120 дітей змогли вже наступного року його відвідувати. Очікувана вартість робіт у садочку на вул. Рильського становитиме близько 5 млн. грн», – зазначив міський голова Андрій Садовий. (АУДІО-Коментар)
Також цьогоріч було відкрито 2 групи у навчально-виховному комплексі «Школа-садок «Софія», 2 групи у ДНЗ  «Барвінок» Личаківського району, 1 група у ДНЗ №57 Шевченківського району. Ще 10 приміщень дитячих садочків, які перебувають в оренді, буде повернуто у власність міста. Зараз дітям повертають садочок №95 та №31. Заплановано відновлення функціонування ДНЗ №78 вул. Чукаріна, 9 (12груп).
Розпочато капітальний ремонт ДНЗ № 102 вул. Медової Печери,13 (6 груп), ведеться будівництво навчально-виховного  комплексу дитячий  садок – школа у мікрорайоні Сихів (7 груп).
Окрім вивільнення садків, у Львові за кошти інвестора мають намір розпочати будівництво другого корпусу дошкільного навчального закладу №14 на вул. Новознесенській, 42. А також нового дошкільного закладу у районі вулиць Роксолани та Сяйво.

Немає коментарів:

Дописати коментар